Om oss

Delicious är framtagen av Caroline Edlund, och föddes i ett kök i Tofta på Gotland i början på 2012. Caroline hade precis fått sitt andra barn när hon som så många nyblivna mammor fick problem med hormonbalansen, vilket i hennes fall ledde till svåra svettningar. Det naturliga och ekologiska låg redan Caroline varmt om hjärtat, och hon ville inte utsätta varken sig själv eller sin ammande dotter för de kemikalier som konventionella deodoranter innehåller. Dock hittade hon inga snälla alternativ som fungerade för henne. Till slut var hon så desperat att hon ändå vände sig till den konventionella marknaden och testade allt hon kom över, men inte ens de starkaste aluminiumdeodoranterna gjorde någon verkan. 

Uppvuxen i en familj där mottot varit "det kan vi göra själva", var steget till att göra sin egen deodorant inte långt. Hon hade tidigare gjort både cremen och läppbalsam, så varför inte ge den här utmaningen en chans? Efter åtskilliga tester och justeringar i receptet hittade hon till sin stora förvåning något som faktiskt fungerade! Och allt hon använde var så naturligt att det till och med gick att äta. Vilken lycka!

Hon började ge bort små burkar till vänner och bekanta, och fick ofta höra att den var så bra att hon borde börja sälja den. Sagt och gjort, som den entreprenör hon är öppnade hon en webbsbutik och ordrarna började ramla in. Och på den vägen är det. Nu är tre generationer engagerade i familjeföretaget. Och den lilla tjejen som allting började med är numera expert på att sätta etiketter på deoburkarna.


SKAPA INNOVATIONSPRIS

Caroline mottog 2013 SKAPA Utvecklingsstipendie för sin deodorant Deolicious. SKAPA är Sveriges största innovationspris instiftat till minne av Alfred Nobel, och delas ut till personer som gjort mest förtjänstfulla insatser när det gäller nyskapande, kreativitet och utveckling av produkter och tjänster som kan leda till kommersiella möjligheter. Priset har delats ut varje år sedan 1986 och vinnaren kan kalla sig svensk mästare i innovationer.

BÄSTA DEODORANT 2021

Vi är så stolta över att Deolicious utnämndes till Bästa manliga deodorant av juryn i Nordic Natural Beauty Awards 2021. Nordic Natural Beauty Awards är en årlig tävling skapad för att hylla de bästa naturliga produkterna inom skönhet och kosmetika, tillverkade i Skandinavien. De nominerade produkterna testas och vinnarna utses av en jury bestående av 50 nordiska stjärnor inom musik, film, sport och mode.