Ekologisk deodorant sedan 2012

 

Deolicious är en naturlig, giftfri och ekologisk creme-deodorant.

Otroligt effektiv mot svettlukt och minskar även mängden svett på ett naturligt sätt utan aluminium och andra kemikalier. Istället för att dölja svettlukten med en parfym, jobbar Deolicious med att eliminera bakterierna som orsakar lukten. Vid applicering doftar den friskt och lite mint-aktigt, men blir sedan helt doftfri och kan användas av både män och kvinnor i alla åldrar.

All tillverkning sker för hand på Gotland. Du kan köpa den hos våra utvalda återförsäljare runt om i landet. Vi har funnits på marknaden sedan 2012.

Deolicious är noggrant säkerhetstestad vid Eviderm Institute av Marie Lodén, apotekare med fördjupning inom toxologi och docent i experimentell dermatologi. Självklart har varken slutprodukten eller någon av ingredienserna testats på djur.

Den 3 oktober 2013 tog Caroline Edlund emot Skapas Utvecklingsstipendium på mässan Eget Företag i Stockholm efter att ha blivit länsvinnare i Sveriges största innovationstävling. Stipendiet är instiftat till minne av uppfinnaren Alfred Nobel.

Caroline Edlund blev utvalt till en av fyra nominerade i kategorin Gotlands Innovationspris 2013 som delades ut på Företagardagen på Wisby Strand den 31 oktober 2013.

 

Ingredienserna är få, ekologiska och helt naturliga

Ekologisk kokosolja
Ursprungsland: Sri Lanka, Filippinerna, Indonesien
Naturligt antibakteriell, mjukgörande och mycket närande för huden.

Bikarbonat
Ursprungsland: Polen
Aluminiumfritt, bakteriedödande och motverkar effektivt svettlukt.

Ekologisk gmo-fri majsstärkelse
Ursprungsland: EU
Absorberar fukt och bidrar till en torrare känsla i armhålan.

Ekologisk tea tree oil
Ursprungsland: Australien
Naturligt antiseptisk.
Tea tree oil innehåller naturligt ett ämne som kallas Limonene. Enligt regelverket måste Limonene alltid anges på innehållsdeklarationen, trots att det inte är tillsatt. Limonene anses kunna vara allergen när den används i sin rena form i exempelvis parfymer, men aldrig i sin naturliga form tillsammans med oljan. Då har man tvärtom sett att Limonene har starka anti-canceregenskaper.